woensdag, 10. december 2014 - 12:11 Update: 11-12-2014 9:05

Onno Hoes (53) stopt als burgemeester van Maastricht

'Onno Hoes mag blijven tot hij nieuwe baan gevonden heeft'
Foto: Gemeente Maastricht
Maastricht

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht heeft woensdagmiddag in een persoonlijke verklaring laten weten dat hij zij functie als burgemeester ter beschikking stelt met ingang van de dag waarop een bij Koninklijk Besluit benoemde nieuwe burgemeester in functie zal treden.

De fractievoorzitters van de gemeente Maastricht zouden burgemeester Onno Hoes eerder hebben voorgesteld dat hij mag blijven totdat hij een nieuwe baan gevonden heeft. Dat hebben meerdere bronnen tegenover 1Limburg.nl bevestigd.

Vorig jaar kwam Hoes al in de problemen toen hij werd gefotografeerd, terwijl hij een 24-jarige man zoende. Hoes was toen nog getrouwd met tv-presentator Albert Verlinde. Onlangs raakte Hoes weer in opspraak na publicatie van WhatsApp-gesprekken met de 20-jarige toyboy Robbie Hasselt. De toyboy was door PowNews op stap gestuurd met een verborgen camera.

Tijdens het gesprek met Robbie deed Hoes nogal wat pikante uitlatingen gericht aan Robbie  En over zijn positie als burgemeester: 'Als ze van me af willen, zullen ze me moeten afkopen.' zei hij onder andere op de beelden die werden gemaakt met een verborgen camera.. PowNews zette de beelden van de date met Robbie online.

Provincie: