zaterdag, 27. december 2014 - 14:29 Update: 27-12-2014 19:51

Ontruiming Albert Heijn na inzakken dak C&A

Dak C&A in Tilbrug ingezakt, naastgelegen supermarkt ontruimd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dak C&A in Tilbrug ingezakt, naastgelegen supermarkt ontruimd
Foto: Achief MV
Tilburg

Het dak boven de C&A in het winkelcentrumpand van de Albert Heijn XL in Tilburg is zaterdagmiddag door de hevige sneeuwval ingezakt, zo meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op Twitter.

Volgens de Veiligheidsregio gebeurde dit rond 13.00 uur en is de Albert Heijn aan de Jan Heijnstraat met spoed ontruimd door de hulpdiensten. Op het platte dak van de C&A ligt veel sneeuw. De winkel is gelegen in het pand van de Albert Heijn XL. Alle medewerkers en het winkelende publiek zijn uit voorzorg geëvacueerd uit het hele complex.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt op Twitter dat de brandweer en bouwkundig specialisten het winkelcentrum aan de Jan Heijnstraat onderzoeken om te kijken naar de meest effectieve oplossing voor doorgezakte dak.

Volgens de Veiligheidsregio is er inmiddels Grip I afgekondigd. Dat betekent dat de officieren van dienst van de brandweer en de politie worden opgeroepen. Een woordvoerder van de brandweer laat aan Omroep Brabant weten dat er een kans bestaat dat het dak uiteindelijk instort. 'We ondernemen nog geen actie omdat dat gevaarlijke situaties kan opleveren. We vermoeden dat dit nog wel even gaat duren.'

In het zuiden van het land is heel veel sneeuw gevallen en veel wegen zijn spekglad. Een deel van de Efteling is zaterdagmiddag ook afgesloten vanwege de zware sneeuwval.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):