vrijdag, 24. oktober 2014 - 15:59 Update: 24-10-2014 17:47

Ouderenfonds door Geer en Goor weer op de kaart gezet

Geer en Goor weten Ouderenfonds weer op de kaart te zetten
Foto: Nat. Ouderenfonds
Bunnik

Geer en Goor zijn er behoorlijk in geslaagd om het Nationale Ouderenfonds weer wat meer onder de aandacht van Nederland te brengen. Dit meldt het fonds vrijdag.

 “Ontroerend en hilarisch,” noemt Monique Wolfkamp de compilatie-uitzending ‘Geer en Goor : Waarheen, Waarvoor?’. “Ook mooi dat deze was opgedragen aan Cris, de oudere die de poezenboot bezocht en een paar dagen na de opnames overleed. En aan Siem, die de as van zijn vrouw uitstrooide, waar het nu niet zo goed mee gaat.”

Naast de al opgehaalde €40.000, uit sponsoracties en giften, zijn er donderdagavond 23 oktober ongeveer 15.000 sms’jes verstuurd. “Graag willen we iedereen énorm bedanken die op een of andere manier heeft bijgedragen, die gedoneerd heeft, zich aanmeldde als vrijwilliger, een armbandje kocht of een actie startte! Hierdoor kan het Ouderenfonds zoveel méér betekenen voor al die ouderen die het zó hard nodig hebben,” aldus Monique. Ook de komende tijd kan nog voor €2,50 OUD ge-sms’t worden naar 4333.

Nog meer jonge vrijwilligers

Bijzonder is dat ook dit jaar weer duizenden, met name jongeren, zich aanmelden als vrijwilliger bij het Ouderenfonds, zonder dat hiervoor opgeroepen werd. “Wederom laten Geer & Goor zien dat ook jonge Nederlanders het hart op de juiste plek hebben en bereid zijn om dat in vrijwilligerswerk om te zetten, 2500 vrijwilligers, alsof het niets is!” aldus professor Lucas Meijs, Nederlands hoogleraar Volunteering aan de Erasmus University (RSM). “Gewoon laten zien wat nodig is en gedaan kan worden. Daar krijg je ook jongeren mee van de bank.”

Ouderenfonds vervult kleine wensen

Het Ouderenfonds gaat in navolging van het programma ook wensen van ouderen vervullen. “Niet in Dubai of Turkije, maar gewoon in Nederland,” aldus Monique. “Daarnaast blijven we ouderen in Nederland helpen die het heel hard nodig hebben. Niet met grootse reizen, maar met kleine betekenisvolle uitjes en diensten zoals de BoodschappenPlusBus, de kerstdiners en de stranduitjes.”

“Vergeet het Ouderenfonds dus niet,” roept Monique op “en geef tijdens de feestdagen een Ouderenfondsarmbandje aan iemand die bijzonder voor je is. Eigenlijk moet iedereen een Ouderenfondsarmbandje!” Deze blauwe, hippe bandjes ontworpen door Moïse Trustfull kunnen besteld worden via de Ouderenfonds webshop.

Categorie:
Tag(s):