maandag, 20. januari 2014 - 8:48 Update: 03-07-2014 0:44

Politie houdt 9 tieners aan voor autobranden Utrecht

Utrecht

Na uitvoerig onderzoek heeft de politie maandagochtend vroeg negen minderjarigen aangehouden in verband met de reeks van veertien autobranden en twee pogingen daartoe in het Utrechtse Hoograven. Dit meldt de politie maandag.

'Het gaat om jongens in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, voornamelijk afkomstig uit de wijk. Op acht adressen vond huiszoeking plaats', aldus de politie.

Sinds 1 december vonden in de aanloop naar oud en nieuw zes autobranden plaats in de wijk Hoograven. Behalve de schade die de branden hebben toegebracht, ontstond in de wijk ook een gevoel van onveiligheid. Toen de branden na 1 januari niet stopten, de laatste brand dateert van donderdag 9 januari, zijn politie en gemeente opgeschaald. Er kwam meer toezicht in de wijk, zowel door politie (opvallend en in burger) als door gemeentelijke toezichthouders en jongerenwerkers. De politie maakte extra recherchecapaciteit vrij.

Onderzoek
Elke brand is uitvoerig door de politie onderzocht. Agenten voerden een buurtonderzoek uit en de forensische opsporing deed sporenonderzoek. Uit dit onderzoek is voldoende verdenking tegen de minderjarigen ontstaan om ze aan te houden en zoekingen te verrichten in de woningen. De verdenking is niet voor alle verdachten hetzelfde. Sommigen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij alle branden; anderen bij slechts één autobrand.

De verhoren en nader onderzoek moeten uitwijzen of en op welke wijze de aangehouden jongeren betrokken waren bij de autobranden.

Provincie:
Tag(s):