vrijdag, 6. juni 2014 - 14:28 Update: 03-07-2014 0:35

Presentatie nieuwe politieuniform

Foto van nieuwe politieuniform | Politie
Foto: Politie
Maastricht

Vrijdag is in Maastricht het nieuwe uniform van de politie gepresenteerd. Dit meldt de politie vrijdag.

'Alle politieagenten die op straat dienst doen, krijgen dit jaar dit nieuwe uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform', aldus de politie.

Het straatbeeld zal er flink door veranderen. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. Korpschef Gerard Bouman: ‘Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Een politie die past in deze tijd. Behulpzaam en toegankelijk, maar ook stevig en stoer. Het nieuwe blauw straalt uit dat wij − waakzaam én dienstbaar − altijd en overal voor de burger klaarstaan.’

Operationeel - representatief
Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Gezag
De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn betrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan vijftienhonderd burgers. Korpschef Bouman: ‘Zij waren zeer positief en gaven aan dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige.’ Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.

Limburg als eerste
Politiemedewerkers in de Eenheid Limburg zullen vanaf 11 juni als eersten het nieuwe uniform dragen. Van september tot en met december volgen de andere eenheden. Medewerkers dragen de nieuwe kleding zodra ze deze uitgereikt krijgen. Omdat het ongeveer drie weken duurt voor iedereen het nieuwe tenue heeft ontvangen, kan het betekenen dat in uw buurt tijdelijk verschillende uniformen op straat te zien zijn.

Provincie:
Tag(s):