zondag, 30. november 2014 - 20:02 Update: 30-11-2014 22:35

Recordaantal nominaties voor Sportman van het Jaar

Zeven nominaties voor Sportman van het Jaar
Foto: Sven Kramer
Arnhem

Nog niet eerder zijn er zoveel sporters genomineerd voor één van de eretitels die op dinsdag 16 december tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala worden vergeven. Dit heeft NOC*NSF zondag bekendgemaakt.

Maar liefst zeven mannen zijn genomineerd in de categorie Sportman van het Jaar: de gouden schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder en springruiter Jeroen Dubbeldam, voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. Vier vrouwen komen in aanmerking voor de titel Sportvrouw van 2014: atletes Sifan Hassan en Dafne Schippers en schaatsers Jorien ter Mors en Ireen Wüst.

De vier genomineerde Paralympische sporters zijn dressuurruiter Rixt van der Horst, rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. Het Nederlands springruiterteam, het Nederlands hockeyelftal dames, de schaatsteams dames èn heren ploegachtervoling en het Nederlands heren voetbalelftal zijn alle vijf genomineerd voor ‘Sportploeg van het Jaar 2014’.

De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar 2014’ gaat tussen Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Rob Ehrens (paardensport), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jac Orie (beiden uit het schaatsen). Mountainbiker Michiel van der Heijden, roeister Ilse Paulis en autocoureur Max Verstappen hebben een nominatie verdiend in de categorie ‘Young Talent’.

Categorie:
Provincie: