donderdag, 20. februari 2014 - 8:14 Update: 03-07-2014 0:42

Rover wil opheldering van ProRail over spoedreparaties

foto van spoor trein | fbf
Foto: fbf
foto van spoor trein | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Rover wil opheldering van ProRail over de spoedreparaties aan het spoor. De reizigersvereniging vindt de huidige overlast voor de reiziger onacceptabel en vreest dat ProRail de grip verliest op de toestand van de infrastructuur.

“Met het beheer van en het verkeer op de spoorweginfrastructuur lijkt nu het stadium van de horrorscenario's te zijn bereikt, gezien de explosief stijgende overlast van spoedreparaties”, schrijft Rover aan ProRail. Na afloop van de grote herstelactie na de ontsporing bij Hilversum lijkt de “spoedreparatie” een blijvend fenomeen te zijn op het spoor. Deze woensdag was er veel overlast door beperkt treinverkeer rond Rotterdam, Den Haag en Zwolle – Meppel.

Al die zwaar-overlastgevende spoedreparaties wijzen op een situatie die niet onder controle is bij ProRail, concludeert Rover. De reizigersvereniging vraagt zich af hoe het kan dat een kennelijk alarmerende onderhoudstoestand van wissels niet bijtijds wordt opgemerkt en reparatie van een wissel tot buitenproportionele gevolgen voor het treinverkeer leidt.