zondag, 7. december 2014 - 22:57 Update: 08-12-2014 8:05

Ruim 500 huishoudens in Apeldoorn nog drie tot vijf dagen zonder gas

Foto van verwarming | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Apeldoorn

In een groot deel van Apeldoorn zitten bewoners in de kou. Zo'n 545 huishoudens en bedrijven moeten het de komende 3 tot 5 dagen zonder gas doen.

Zondagochtend zijn een water- en een gasleiding gesprongen in de buurt de Anklaar. De waterleiding is inmiddels hersteld. Door de breuk in de gasleiding zit een groot aantal huishoudens in de buurt de Anklaar zonder gas.

Hoe lang duurt het?

Netbeheerder Liander werkt met man en macht om de gastoevoer te herstellen. Het is nog niet bekend wanneer de leiding hersteld is. Dit kan mogelijk enkele dagen duren. 

Door de breuk in zowel de waterleiding als de gasleiding is er water en zand in de gashoofdleiding gekomen. Het water en zand zijn in de leidingen breed verspreid over de wijk. Voordat Liander de gastoevoer kan herstellen moeten alle gasleidingen worden schoongemaakt. Het moet zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat het in uw huisaansluiting komt, aldus een woordvoerder van Liander.

Sluit hoofdkraan af

Getroffenen wordt geadviseerd om de hoofdkraan af te sluiten en het gastoestellen (gasfornuis en cv) uit te zetten. Medewerkers van Liander gaan door de wijk om te controleren of dit is gebeurd. Ook vraagt Liander door middel van een briefje op uw voordeur laat weten dat uw gashoofdkraan gesloten is.

Pas op met alternatieve gasbronnen!

Waarschuwing: Gebruik in uw woning geen alternatieve gasbronnen voor buiten, zoals campinggas. Bij gebruik hiervan in huis zijn er ernstige risico’s. Er kan koolmonoxide vrijkomen.

Kan ik ergens douchen?

Bewoners van de wijk kunnen gratis douchen in zwembad De Sprenkelaar. Meldt u bij de receptie van het zwembad. Het zwembad is maandag geopend van 07.00 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.

 

 

Provincie:
Tag(s):