dinsdag, 22. juli 2014 - 9:22 Update: 22-07-2014 11:38

Servië bereikt akkoord met Dick Advocaat

Servië wil met Dick Advocaat naar EK 2016
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) De Servische voetbalbond heeft een akkoord bereikt met Dick Advocaat. Later deze week moeten de handtekeningen worden gezet onder een contract dat beide partijen voor de komende twee jaar aan elkaar verbindt.

"Ik wilde niet meer als clubtrainer werken. De spoeling om bondscoach te worden, was natuurlijk een stuk dunner. Er was vaag contact met Zuid-Afrika, maar dat is me te ver weg", aldus Advocaat tegen VI.

"De Servische bond heeft zelf het initiatief genomen om met mij in gesprek te gaan. Ze hebben een prima ploeg, waarmee we ons helemaal kunnen gaan richten op het EK van 2016. In principe loopt mijn contract tot aan het einde van dat toernooi, maar de praktijk is natuurlijk dat je ermee stopt wanneer we ons niet zouden weten te kwalificeren."

De 66-jarige Advocaat zal per 1 augustus beginnen aan zijn nieuwe baan. Dan volgt hij interim-coach Ljubinko Drulovic op. Deze nam de taken over van Sinisa Mihajlovic, die opstapte nadat hij het land niet naar het WK in Brazilië wist te loodsen. Servië is voor de kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk ingedeeld in Groep I, samen met Portugal, Denemarken,Armenië en Albanië.

Categorie: