maandag, 20. oktober 2014 - 17:05 Update: 20-10-2014 18:56

Twee koffers van MH17-slachtoffers opgehaald in Torez

Torez/Oost-Oekraïne

Maandag heeft een Nederlands team van de MH17-repatriëringsmissie het oost-Oekraïense stadje Torez persoonlijke bezittingen opgehaald van slachtoffers van vlucht MH17. 'Het gaat om twee koffers', meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie maandagmiddag.

Via de telefoonlijn die de repatriëringsmissie heeft opengesteld voor omwonenden, kwam eind vorige week een melding over de koffers binnen. Daarop is een Nederlands team, samen met de OVSE, via Donetsk naar Torez gegaan om de persoonlijke bezittingen te bergen.

De koffers worden meegenomen naar Charkov. Daar zal een eerste forensische check worden gedaan, waarna de spullen naar Nederland zullen worden overgebracht. De persoonlijke bezittingen die vorige week met behulp van de SES zijn verzameld, komen naar verwachting dinsdag aan in Nederland.

De veiligheidssituatie in en rond het gebied is nog altijd fragiel. Ook maandag waren er weer ontploffingen in Donetsk en beschietingen op en in de directe omgeving van de crashsite.

De missie zal er de komende tijd alles aan doen om persoonlijke bezittingen te bergen, maar is daarbij gebonden aan de veiligheidsomstandigheden. Alle meldingen en tips die binnenkomen, worden serieus onderzocht. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen van de slachtoffers terug te krijgen in Nederland.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):