maandag, 1. december 2014 - 15:42 Update: 01-12-2014 18:58

Vader krijgt 1 jaar celstraf voor rondslingeren baby

Vader krijgt 1 jaar celstraf voor zware mishandeling 2 maanden oude baby
Foto: Archief EHF
Arnhem/Zelhem

Maandag heeft de rechtbank Gelderland een 37-jarige man uit Zelhem veroordeeld voor een poging doodslag op zijn destijds ongeveer twee maanden oude dochtertje tot een celstraf van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. Dit heeft de rechtbank Zutphen maandag bekendgemaakt.

De man moet ook een intensieve klinische behandeling volgen en mag gedurende een proeftijd niet alleen de zorg voor een kind dragen. Ook mag hij zijn eigen kinderen alleen in het bijzijn van een ander zien.

Poging doodslag

De vader had zijn dochtertje op een stevige manier beet gepakt en heen en weer geschud. En, terwijl hij haar aan één beentje vast had, heeft hij haar rondgeslingerd en tegen de (harde) rugleuning van de bank laten komen. 

Ten gevolge van deze handelingen heeft het jonge meisje verschillende botbreuken opgelopen. Deze handelingen zijn bij een zo jong baby’tje potentieel levensbedreigend, waardoor de rechtbank van oordeel is dat sprake is van een poging doodslag. Het baby’tje is kort na de bekentenis van de vader uit huis geplaatst en is inmiddels hersteld van het letsel.

Provincie: