dinsdag, 23. december 2014 - 13:35 Update: 23-12-2014 14:01

Verdachte in cassatie in moordzaak Baflo

Verdachte in cassatie in moordzaak Baflo
Baflo

De verdachte van de dubbele moord in Baflo, de 29-jarige Alasam S., stel cassatieberoep in tegen het arrest van het gerechtshof in Leeuwarden. Dit maakte de verdediging van S. dinsdag bekend.

Hoewel er tevredenheid bestaat over de erkenning door het hof ten aanzien van zijn psychische toestand ten tijde van de delicten. Het hof achtte bijvoorbeeld S.  conform het pleidooi van de verdediging volledig ontoerekeningsvatbaar ten aanzien van de doodslag op Renske Hekman.

Volgens de verdachte en de verdediging heeft het hof in zijn beslissing geen aandacht heeft besteed aan de mogelijke rol van het antidepressivum paroxetine, terwijl bij onze cliënt een DNA afwijking is aangetroffen die daarop van invloed is.

Tevens roept het oordeel van het hof dat de verdachte wel deels toerekeningsvatbaar is ten aanzien van de overige feiten vragen op. Tenslotte speelt in de afweging mee dat het openbaar ministerie eerder al cassatieberoep instelde.

Alasam S. werd eerder door rechtbank in Groningen veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op zijn vriendin Reske Hekman, politieagent Dick Haveman, twee keer poging doodslag, bedreiging meermalen gepleegd en poging zware mishandeling. Het hof bracht dit terug tot 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Provincie: