maandag, 15. december 2014 - 20:47 Update: 16-12-2014 9:00

Werk Rembrandt keert terug

Schilderij Portret van een man uit 1658 keert terug op de plek waar het geschilderd is
Amsterdam

Vanaf dinsdag 16 december toont Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam het Portret van een man met de handen in de zij. Dit imposante werk schilderde Rembrandt in 1658, het jaar waarin hij als gevolg van zijn faillissement zijn huis aan de Breestraat moest verlaten.

Portret van een man met de handen in de zij is vermoedelijk een van de laatste werken die Rembrandt op deze plek schilderde. Museum Het Rembrandthuis is dan ook verheugd dat het werk dat eigendom is van een Amerikaanse kunsthandelaar na ruim 350 jaar terug keert naar de plek waar het is ontstaan.

“Het is geweldig dat wij de kans krijgen om het publiek dit belangrijke werk te tonen. Temeer daar het hoogstwaarschijnlijk in dit huis is geschilderd en ook omdat het nog niet eerder voor het Nederlandse museumpubliek te zien was. Het sluit bovendien naadloos aan bij onze strategie om het Rembrandthuis Rembrandt als schilder, als mens en als leermeester dichterbij te brengen.” Aldus Michael Huijser, directeur van Museum Het Rembrandthuis. Portret van een man met de handen in de zij is te zien tot en met 17 mei 2015.

 

Provincie: