zaterdag, 31. mei 2014 - 14:33 Update: 03-07-2014 0:35

Zeven winnaars Postcode Loterij verrast door Caroline Tensen

Wijkwinnaars postcodeloterij Obdam | Postcodeloterij
Foto: Postcodeloterij
Obdam

Zeven bewoners van de straat ‘Koperwiek’ in Obdam zijn vanmiddag verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen.

Op hun postcode 1713 SE is de hoofdprijs van de Postcode Loterij ZomerKanjer van 12,9 miljoen euro gevallen. De zeven grootste winnaars verdelen de helft van deze miljoenenprijs en winnen bedragen van 673.880 euro tot 962.686 euro.

Alle zeven winnaars spelen mee met twee loten, toch winnen zij niet allemaal hetzelfde bedrag. Zes huishoudens winnen 962.686 euro en één huishouden wint 673.880 euro. Dit bedrag is lager omdat deze winnaar met één van de twee loten niet met alle trekkingen in 2014 meespeelde. De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van het aantal Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelt in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de meitrekking waarin deze ZomerKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 5 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Wijkbedrag bekendgemaakt op wijkfeest 6 juni
Alle overige inwoners van Obdam die in de meitrekking met hun postcode 1713 meespeelde met de Postcode Loterij, verdelen de andere 6,45 miljoen euro van de ZomerKanjer. Zij horen vrijdagavond 6 juni op het Postcode Loterij wijkfeest welk bedrag zij per lot met maximaal aantal Kanjerpunten ontvangen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld presenteert het wijkfeest en er zijn optredens van Wolter Kroes en Nielson. De locatie en het tijdstip van het feest maakt de Postcode Loterij de komende week bekend via een persbericht, flyers in de wijk en via een vermelding op de website www.postcodeloterij.nl.


Uitreiking op televisie te zien
Aanstaande zondagavond 1 juni is in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ (21.20 uur, Nederland 1) te zien hoe de grootste winnaars door Caroline Tensen thuis zijn verrast met hun prijs.

Ook Postcode Loterij Fietsen voor postcode 1713 SE
Het is niet de eerste keer dat de deelnemers uit postcode 1713 SE in de prijzen vallen bij de Postcode Loterij. In de oktobertrekking van 2013 wonnen deelnemers uit deze postcode per lot één Postcode Loterij Fiets.

Provincie: