donderdag, 11. juni 2015 - 14:51 Update: 12-06-2015 9:20

Burgemeester van Bussum vertrekt na commotie om declaraties

Burgemeester van Bussum dient ontslag in
Foto: Archief EHF
Bussum

Burgemeester Henk Heijman van Bussum heeft vandaag de Koning gevraagd hem ontslag te verlenen. De aanhoudende publiciteit rond zijn persoon maakt het voor hem nu en in de toekomst onmogelijk te blijven functioneren als burgemeester van Bussum. Dat laat Heijman in een verklaring aan de gemeenteraad en het college van b en w weten.

Momenteel vindt in opdracht van de provincie Noord-Holland een integriteitsonderzoek naar de burgemeester. De uitslag van dit onderzoek wordt eind juni verwacht. Heijman geeft aan dat, ongeacht de uitkomst van het onderzoek, de beeldvorming die rond zijn persoon  is ontstaan, verder functioneren als burgemeester van Bussum onmogelijk maakt.

Volgens Heijman hebben de aantijgingen in de media inzake bestuurlijke en privékwesties hem diep geraakt, met name omdat hij ervan overtuigd is dat hij altijd integer heeft gehandeld.  

Het belang van de gemeente Bussum en haar inwoners dient zwaarder te wegen dan zijn persoonlijk belang, aldus Heijman.

De gemeente Bussum is in de huidige situatie het meest gebaat bij rust. Daarom kiest hij ervoor plaats te maken voor een nieuwe bestuurder die Bussum en haar inwoners verder kan brengen.

Provincie: