maandag, 15. juni 2015 - 13:55 Update: 15-06-2015 19:41

Akkoord over belastingstelsel, Samsom nodigt oppositie uit

Samsom:definitief akkoord bereikt nieuw belastingstelsel door coalitie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De regering is er uit en heeft maandag een definitief akkoord bereikt over de hervorming van het belastingstelsel. Dit heeft Diederik Samsom (PvdA) maandagmiddag gezegd na overleg op het ministerie van Financiën.

‘De uitnodiging naar de oppositie kan de deur uit’, voegde Samsom er aan toe. Het belastingstelsel zal worden hervormd en versimpeld waardoor de belasting op arbeid wordt verlaagd waardoor er 100.000 banen in de komende tien jaar bij moeten komen. 

​BTW verhoogd

Wiebes gaf vorige week woensdag toen er op de hoofdlijnen al een principeakkoord was bereikt aan dat er nog een ‘aantal technische dingen’ moesten worden uitgewerkt en dat is blijkbaar gelukt. Als compensatie van de verlaging op arbeid zal de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) van 21% worden verhoogd.

Als ook de oppositie het eens wordt met de door de regering voorgestelde vernieuwingen van het belastingstelsel, kan het plan ook bij de Eerste Kamer worden aangeboden. Wiebes gaf vorige week woensdag al zijn best te doen om nog voor het zomerreces met de oppositiepartijen in overleg te treden.

Het begrotingstekort is met ongeveer 7,5 miljard euro positiever uitgevallen zo bleek vorige week woensdag uit de nieuwste ramingen van het CBS.

Categorie:
Provincie: