zondag, 21. juni 2015 - 18:59

Man aangehouden na verkeersongeval

Man aangehouden na verkeersongeval
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nijkerk

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni vond er op de A28, ter hoogte van Nijkerk-Vathorst, een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Een 27-jarige bestuurder uit Stein werd aangehouden voor mogelijk rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van het
verkeersongeval. De verdachte en de twee inzittenden van de aangereden auto zijn voor controle of behandeling van verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen verklaarden dat de verdachte bestuurder te hard reed en dat hij daarbij meerdere voertuigen aan de kant probeerde te drukken met een aanrijding tot gevolg. De auto van de verdachte kwam waarschijnlijk tegen de vangrail, schoot over de weg en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De aangereden auto, met daarin twee mannen uit IJsselstein (24 en 28 jaar), sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in de berm terecht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Een eerste onderzoek wees uit dat de verdachte onder invloed was. Nader onderzoek moet uitwijzen van wat exact. De man uit Stein werd aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld. 
 

Provincie:
Blik op 112: