dinsdag, 14. juli 2015 - 15:54

OM eist twee jaar cel voor dreigen opblazen flat in Utrecht

OM eist twee jaar cel voor dreigen opblazen flat in Utrecht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

De officier van justitie heeft vandaag een celstraf van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 43-jarige man uit Utrecht voor een poging veroorzaken explosie, poging brandstichting en bedreiging op 9 april jl.

De 43-jarige man zorgde op 9 april voor veel ophef op de Nigerdreef in de Utrechtse wijk Overvecht toen hij dreigde het tien lagen tellende flatgebouw, waar hij in woonde, op te blazen. Toen deze donderdagochtend een deurwaarder met de politie bij de woning van de man arriveerde om de flat te ontruimen vanwege een huurachterstand, roken zij een sterke gaslucht. Hierop alarmeerde de politie de hulpdiensten, terwijl de man de deur weer sloot.

Verdachte verklaarde op zitting dat hij de hele nacht niet had geslapen vanwege de aankondiging tot ontruiming. Stemmen in zijn hoofd zeiden hem van de flat springen, maar hij durfde niet. Vervolgens probeerde hij met een mes zijn polsen door te snijden, maar ook dit lukte niet. In de ochtend koppelde hij de gasslang van het gasfornuis los waardoor gas zich door de woning verspreidde. Toen de politie binnenkwam hield hij een aansteker in zijn hand.

Voor het bewijs in deze zaak baseert de officier van justitie zich op de getuigenverklaringen en verklaringen van deskundigen op het gebied van explosiegevaar.

 

 

Provincie:
Tag(s):