vrijdag, 17. juli 2015 - 15:20 Update: 17-07-2015 18:01

Brandweerman overmeestert overvaller met mes

Brandweerman overmeestert overvaller met mes
Foto: Screenshot Youtube
Texas/Midlothian

De politie heeft onlangs spectaculaire beelden vrijgegeven van een gewapende overval op een tankstation in het Texaanse Midlothian die werd verijdeld door het snelle ingrijpen van een brandweerman. De overval was al in juni maar de beelden werden recent door de Texaanse politie naar buiten gebracht.

Bewakingscamera's van het tankstation legde de snelle reactie vast van de brandweerman die onderweg naar de kazerne nog even langs het tankstation reed om te tanken. 

Voormalig marinier

Op de beelden is te zien dat de brandweerman, een voormalige marinier, wil afrekenen maar opzij wordt geduwd door de overvaller die gemaskerd is en een groot mes heeft. De brandweerman stapt in eerste instantie snel opzij en geeft de overvaller de ruimte maar al snel dringt er bij de brandweerman door wat er aan de hand is en onderneemt hij actie. 

Hij observeert de overvaller die voor hem staat en kijkt goed in welke hand deze het grote mes vasthoudt. Vervolgens bedenkt de brandweerman zich geen moment en duikt van achteren op de overvaller. Daarbij grijpt hij met zijn ene hand om de borst van de overvaller en met zijn andere hand grijpt hij de hand van de overvaller vast waarin hij het mes vasthoudt. De brandweerman trekt de overvaller op de grond en trekt het mes uit zijn hand en heeft hem vervolgens overmeesterd.  

Categorie:
Blik op 112: