dinsdag, 21. juli 2015 - 10:57 Update: 21-07-2015 21:33

Mini-Uzi machinepistool, vuurwapens, munitie en fragmentatiebom bij 'ongekend' grote wapenvondst

Grote wapenvondst in opslagruimte Nieuwegein
Foto: Landelijk Parket
Driebergen

De wapenvondst werd gedaan in een onderzoek naar een groep verdachten, die zich bezig lijkt te houden met de voorbereiding van één of meerdere zéér ernstige delicten. In het onderzoek zijn acht mannen aangehouden uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

Doorzoekingen

Bij de doorzoeking van de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkenen is beslag gelegd op telefoons, sim-kaarten, usb-sticks, computers, notitieboekjes, een kilo cocaïne, zeven ons hasj, xtc-pillen, twee gestolen snelle personenauto’s, drie vuurwapens met munitie, waaronder een mini-Uzi machinepistool en een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Aan de doorzoekingen is bijstand geleverd door Defensie. De gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde radarapparatuur  in de bodem en achter muren verborgen ruimtes ontdekken.

Criminele groepen

Het Landelijk Parket van het OM en de landelijke recherche van de politie richten zich al enige tijd op criminele groepen die met gestolen auto’s en automatische vuurwapens liquidaties mogelijk maken. In toenemende mate wordt bij liquidaties gebruikgemaakt van automatische vuurwapens zoals Kalasjnikovs.

Beperkingen

Zeven van de verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM heef de verdachten beperkingen opgelegd. In het belang van het onderzoek mogen zij alleen contact hebben met hun advocaat.

Provincie:
Blik op 112: