dinsdag, 28. juli 2015 - 13:30 Update: 28-07-2015 13:40

Handtastelijke man actief in Doetinchem

Handtastelijke man actief in Doetinchem
Foto: Archief FBF.nl
Handtastelijke man actief in Doetinchem
Foto: Archief FBF.nl
Doetinchem

In Doetinchem is mogelijk een man actief die vrouwen onzedelijk betast. Dit meldt de politie, die meerdere meldingen onderzoekt, dinsdag.

'In de afgelopen weken kwamen er drie meldingen binnen van vrouwen die onzedelijk werden betast. Dat gebeurde aan de Ruimzichtlaan, het park bij de Borneostraat en aan de Groenestraat', aldus de politie.

Eén van de vrouwen fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juli door Doetinchem toen ze merkte dat een jongeman achter haar aankwam. Toen ze stopte werd ze door de man betast. 

Een ander slachtoffer liet afgelopen zondagavond haar hond uit toen ze van achteren door de man werd benaderd en betast. De derde vrouw was op 7 juli aan het hardlopen toen ze werd lastiggevallen.

Opvallend signalement

Omdat de dader een opvallend signalement heeft roept de politie de hulp van het publiek in. In alle gevallen was de dader op de fiets. Het gaat om een man van ongeveer 20 tot 23 jaar oud. Hij heeft wat langer sluik bruin haar, tot op zijn kaaklijn. Verder is de dader blank, hij heeft waarschijnlijk bruine ogen. De slachtoffers omschrijven hem als mollig, verder zou de man telkens een rugzak bij zich hebben.

Denkt u dat u weet wie de dader is? Of hebt u deze man misschien gezien in een verdachte situatie? Of bent u in de afgelopen weken in Doetinchem lastiggevallen door een man die aan dit signalement voldoet? Belt u dan de politie via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: