zaterdag, 8. augustus 2015 - 13:36 Update: 08-08-2015 16:51

Tweede Zwarte Zaterdag leidt tot 970 kilometer file in Frankrijk

Bijna 1.000 kilometer file in Frankrijk
Foto: fbf
Frankrijk

Op deze tweede Zwarte Zaterdag is rond 12.50 uur met 970 kilometer file in Frankrijk het record van vorige week zaterdag, toen er op het hoogtepunt 880 kilometer file stond, gebroken. Dit meldt de VID zaterdagmiddag.

'Daarmee is deze zaterdag de op één na drukste zaterdag in Frankrijk sinds 2000', aldus de VID.

Vakantiegangers waren er zaterdagochtend opnieuw al vroeg bij. De eerste files bij Parijs ontstonden al om 05:00 uur. Ook de Route du Soleil (A7) liep vol. Vanwege de files heeft de Franse verkeersdienst code rood afgegeven. 

Erg warm

Vakantiegangers moeten op veel plekken rekening houden met hitte. Vooral in Zuidoost-Frankrijk, Italië, de Alpenlanden en de Balkan wordt het erg warm. De temperaturen kunnen lokaal oplopen tot 40 graden, waarvoor onder meer in Oostenrijk en Italië waarschuwingen zijn afgegeven. In Duitsland gelden op verschillende wegen in het zuiden snelheidsbeperkingen van 80 kilometer per uur vanwege het risico op blow-ups (wegdek dat omhoog komt zetten door de hitte).

Regen

De vele regen in het midden en zuiden van Frankrijk zorgde voor problemen op de A75, de route via Clermont Ferrand naar het zuiden. Daar stond water op de weg en liep aantal files snel op. 

Categorie: