maandag, 31. augustus 2015 - 10:47 Update: 31-08-2015 14:03

Politie herhaalt dringende oproep: wie kent dode vrouw in koffer

foto van recherche | fbf
Foto: fbf
Maastricht

Er zijn ongeveer twintig tips binnengekomen naar aanleiding van de oproep die de politie zondagmiddag deed in het onderzoek naar het lichaam dat in een koffer werd aangetroffen. Vanwege een technische storing van de politie website, herhaalt het rechercheteam deze dringende oproep maandag. En zal dinsdagavond in Opsporing Verzocht ook aandacht aan worden besteed.

Zondagmiddag rond 15.30 heeft de politie de oproep op de politie website gezet, die korte tijd later overbelast raakte door de massale aandacht. Via de twitteraccount van de Eenheid Limburg werd het bericht in korte tijd door honderden twitteraars gedeeld. Ook in de media was er volop aandacht voor de hulpvraag die het rechercheteam heeft gesteld en is het speciale telefoonnummer 0800 – 60 70goed onder de aandacht gebracht.

Onderzoek

Vrijdagavond werd na een melding een koffer uit de Maas gehaald bij de Borgharenweg. Daarin bleek een menselijk lichaam te zitten, naar nu blijkt van een vrouw. Nader technisch onderzoek heeft de recherche nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de identiteit. Daarom dat het rechercheteam zondag een foto en omschrijving van het slachtoffer deelt met de media en het publiek om hierover duidelijkheid te krijgen.

Internationale oproep

Gezien de ligging en het internationale karakter van Maastricht, zal de oproep ook richting het nabij gelegen België en Duitsland worden uitgezet. Een rechercheteam van tien rechercheurs is bezig met de zaak. Op het lichaam zal ook sectie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om dezelfde koffer gaat die dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in de Maas is gedumpt.

Er is een speciaal tipformulier aangemaakt met een foto (deze kan schokkend zijn) en uitgebreide omschrijving van de vrouw waar uw tips direct kunt delen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):