dinsdag, 8. september 2015 - 15:13 Update: 08-09-2015 16:40

OM in beroep tegen vrijspraak Mohamed B.

OM in beroep tegen vrijspraak terreurverdachte Mohamed B
Foto: SXC
Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van terreurverdachte Mohamed B. In tegenstelling tot de rechter in Rotterdam, is het Landelijk Parket van het OM wél van mening dat de voorbereidingshandelingen van verdachte een serieuze intentie hadden.

Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat B. actief voorbereidingen heeft getroffen en kennis heeft opgedaan voor het plegen van een terroristische aanslag én zich wilde aansluiten bij de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS).

Het argument dat B. een fantast zou zijn en uit stoerdoenerij zijn uitlatingen deed, is volgens het OM om meerdere redenen niet geldig.

Het Landelijk Parket van het OM eiste op 25 augustus 4 jaar cel, omdat zij wettig en overtuigend bewezen acht dat de 27-jarige B. actief voorbereidingen heeft getroffen en kennis heeft opgedaan om opzettelijk brand te stichten en een aanslag te plegen op de Amerikaanse ambassade of de Nederlandse politie en het Nederlandse leger. En dit alles met een terroristisch oogmerk.