donderdag, 10. september 2015 - 17:34

'Beschonken SP-raadslid Oldambt met losse handjes'

'Beschonken SP-raadslid met losse handjes'
Foto: Archief MV
Winschoten

SP-raadslid Hilijan Flokstra uit Winschoten heeft zijn werkzaamheden voorlopig neergelegd nadat hij afgelopen zaterdagnacht op de Marktstraat in zijn woonplaats onder invloed van alcohol werd aangehouden voor het mishandelen van zijn 54-jarige vriendin.

Volgens de politie Noord-Nederland zou Flokstra zijn vriendin uit een auto hebben geprobeerd te trekken en haar op straat onder andere in het gezicht hebben geslagen. Hierna is Flokstra een café in gegaan. Toen de politie Flokstra wilde arresteren  gedroeg hij zich irritant en wilde niet meewerken aan zijn aanhouding.  De vriendin heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Tegenover de NOS spreekt Flokstra de aantijgen tegen. Volgens het raadslid wilde zijn vriendin de autosleutels niet geven waarna een worsteling ontstond. Hierbij zouden beide op de grond zijn gevallen. ‘Daarna is ze een café ingelopen heeft gezegd dat ze was mishandeld. Kort daarna stond er een politieauto voor mijn neus.’

Tevens beweert het raadslid dat er maar één getuige was van het incident. De politie zegt dat er meerde mensen een verklaring hebben afgelegd. Het SP-raadslid zal zich op 18 november voor de rechter moeten verantwoorden. De relatie met de vriendin is volgens Flokstra inmiddels verbroken. 

Provincie:
Blik op 112: