dinsdag, 15. september 2015 - 22:45 Update: 15-09-2015 22:52

Koster (66) overvallen bij afsluiten kerk in Leiden

Koster (66) overvallen bij afsluiten kerk in Leiden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leiden

Dinsdagmiddag is een koster in Leiden overvallen toen hij de kerk aan de Haarlemmerstraat net wilden afsluiten. Dit meldt de politie die op zoek is naar getuigen van de overval in de Hartebrugkerk.

'De 66-jarige koster van de kerk was rond 16.00 uur bezig de kerk aan de Haarlemmerstraat af te sluiten toen hij plotseling oog in oog stond met een onbekende man', aldus de politie.

Worsteling

Het werd vrij snel duidelijk dat de onbekende man op zoek was naar waardevolle spullen waarna een worsteling ontstond tussen de koster en de indringer. De dader ging er uiteindelijk met persoonlijke eigendommen van de koster vandoor en liet het slachtoffer gewond achter. 

Nadat de politie gealarmeerd was, stelde agenten direct een zoektocht in de omgeving in maar troffen de overvaller niet meer aan. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie is opgenomen.

De overvaller was een man van ongeveer 25 jaar oud en ongeveer 1.80 lang met een donkergetinte huidskleur, een tenger postuur en een gladgeschoren gezicht. Hij was volgens het slachtoffer netjes gekleed, en droeg in ieder geval een wit shirt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):