dinsdag, 22. september 2015 - 13:53 Update: 23-09-2015 8:07

OM: geen overtreding opgelegd mediaverbod door Volkert van der G.

OM: Volkert van der G. overtrad regels niet
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Volkert van der G. heeft de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling niet geschonden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

In een uitzending van Brandpunt Reporter was te zien dat Volkert van der G. en diens advocaat de foto’s, die in De Telegraaf van 17 juni 2014 waren verschenen, in scene hadden gezet. Eén van de voorwaarden die de rechtbank aan Van der G. oplegde was een verbod op contact met de media.

Het OM zegt op de hoogte te zijn geweest van de foto’s die zijn gemaakt. Een van de advocaten van Van der G. zou het OM op de hoogte hebben gesteld de dag voor de publicatie. Het OM heeft inhoudelijk beoordeeld of hier sprake zou zijn van een overtreding van het opgelegde mediaverbod. Daarvan was volgens het OM geen sprake.

'Voorwaarden opnieuw bekijken'

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten dat de reclassering nogmaals aan het OM moet uitleggen of en hoe Van der G. zich aan de voorwaarden heeft gehouden die hem zijn opgelegd nadat hij vorig jaar op vrije voeten kwam.