woensdag, 7. oktober 2015 - 8:43 Update: 07-10-2015 9:43

Bussen met 700 extra vluchtelingen alsnog in Oranje aangekomen

Bussen met 700 extra vluchtelingen alsnog in Oranje aangekomen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Oranje

De twee bussen met vluchtelingen die de dorpsbewoners dinsdagavond probeerden tegen te houden, zijn alsnog in het Drentse dorp Oranje aangekomen.

Boze dorpsbewoners probeerden dinsdagavond de weg af te zetten met auto's om te voorkomen dat de vluchtelingen zouden arriveren. De bussen keerden om vanwege de blokkade, maar kwamen vannacht alsnog aan op het vakantiepark om de asielzoekers af te zetten.

Niet alleen de bussen, ook de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff, die naar Oranje was gekomen voor een bijeenkomst over de komst van 700 extra asielzoekers, werd tegengehouden door boze inwoners van Oranje. Toen de auto van Dijkhoff omkeerde om een andere route te nemen, ging een vrouw voor de auto staan om alsnog de doorgang te belemmeren. Een agent trok haar daar weg, waardoor ze ten val kwam. De vrouw raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Dit meldt RTV Drenthe.

De staatssecretaris was naar Oranje gekomen om de bewoners bij te praten over het besluit om 700 extra asielzoekers onder te brengen op vakantiepark Oranje. Het park wordt verhuurd aan het Cetraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Begin van het jaar was met de bewoners afgesproken dat dat er niet meer dan 700 asielzoekers zouden komen. Maar daar komen nu nog eens 700 vluchtelingen bij. Oranje zelf telt ongeveer 150 inwoners.

De inwoners zijn woedend over het besluit van de staatssecretaris. 'De afspraak is geschonden. Alles is van tafel. Daar zijn we ontzettend boos over.'

Provincie: