maandag, 12. oktober 2015 - 11:02 Update: 12-10-2015 11:05

Cruijff ongerust: 'Pijnlijk dat Van Persie maar één keer de bal speelde'

Cruijff ongerust: 'Pijnlijk dat Van Persie maar één keer de bal speelde'
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Johan Cruijff is zoals bekend ongerust over het Nederlandse voetbal en ondanks de overwinning op Kazachstan (1-2), ziet 'de verlosser' veel verbeterpunten.

De voormalig nummer 14 bekritiseert de stelling dat Nederland beter is gaan voetballen door uit te gaan van de tegenstander: ¨Maar tegen zwakkere ploegen blijken we niet in staat om goed op te bouwen, waardoor je ook niet kan aanvallen", laat hij in zijn column in De Telegraaf optekenen.

Kijkend naar de slotfase van de wedstrijd Nederland-Kazachstan analyseert de beste Nederlandse speler aller tijden het Hollandse spel. "Ik vond het alleszeggend dat Jeroen Zoet op niet één schot moest reageren, maar wel zo'n twintig ballen met z'n voeten weg heeft moeten trappen. Zoals ik het ook heel pijnlijk vond dat Robin van Persie, in de periode dat hij in het veld stond, precies één bal heeft aangeraakt."

Oorzaak van alle ellende is volgens Cruijff een slechte analyse na het WK in Brazilië, waar het Nederlandse spel zich veelal liet inspireren door de tegenstander: "Alleen heeft men zich na Brazilië onvoldoende afgevraagd hoe het zover heeft kunnen komen. In plaats daarvan gingen de meesten na die verrassende derde plaats over tot de orde van de dag. Met alle gevolgen van dien."

Categorie: