zaterdag, 17. oktober 2015 - 10:57 Update: 17-10-2015 12:38

Dijsselbloem: Propetize gaat in de verkoop

Dijsselbloem zet voormalige SNS-vastgoedtak te koop
Foto: Min. van Financiën
Den Haag

Propertize, de voormalige vastgoedtak van SNS, gaat in de verkoop. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft NLFI opdracht gegeven om een open en competitief proces te starten om de onderneming te verkopen. Dit heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt.

Verkoop van Propertize in zijn geheel is mogelijk omdat de marktomstandigheden zijn verbeterd en Propertize klaar is voor verkoop. Propertize B.V. is de rechtsopvolger van SNS Property Finance en is sinds de afsplitsing van SNS Bank een zelfstandige vastgoedbeheerorganisatie.

Het doel van Propertize is haar vastgoedportefeuille op middellange termijn zo kostenefficiënt en zo rendabel mogelijk af te bouwen. Door de verkoop van Propertize verandert dit doel niet maar verandert wel de manier waarop de Staat haar financiële belang in de onderneming afbouwt.

'Aantrekkelijke opbrengst'

NLFI heeft minister Dijsselbloem geadviseerd over de verkoop en komt tot de conclusie dat verkoop een aantrekkelijke opbrengst kan opleveren. Minister Dijsselbloem stelt twee voorwaarden aan de verkoop. Ten eerste is dat de prijs. De verkoop gaat niet door als de opbrengst niet aan de verwachting voldoet.

Bij het beoordelen van de biedingen zullen de opbrengsten en risico’s van de Staat bij verkoop worden vergeleken met de verwachte opbrengsten en risico’s in het afbouwscenario. De tweede voorwaarde is dat het risico op de door de Staat afgegeven garantie op de financiering van Propertize, afneemt of gelijk blijft aan het huidige risico voor de Staat.

Categorie:
Provincie: