vrijdag, 30. oktober 2015 - 18:43 Update: 30-10-2015 18:51

Eigenaar Amsterdamse belwinkel verdacht van in brand willen steken meisje

Eigenaar Amsterdamse belwinkel verdacht van in brand willen steken meisje
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een eigenaar van een Amsterdamse belwinkel aan de Comeniusstraat wordt er van verdacht dat hij een meisje in brand heeft willen steken. Dit meldt de gemeente Amsterdam vrijdag.

'De betreffende belwinkel is vrijdag op last van burgemeester Van der Laan gesloten. De sluiting voor onbepaalde tijd is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening', aldus de gemeente.

Signalen

Uit een politierapportage van 15 oktober 2015 blijkt dat de Eenheid Amsterdam van de Nationale politie naar aanleiding van signalen uit de buurt een onderzoek heeft ingesteld naar de belwinkel. Er blijkt uit meerdere meldingen van politiemedewerkers dat veelal minderjarigen in de leeftijd van 15-20 jaar in de belwinkel komen op late tijdstippen in de avond, mogelijk buiten de op grond van de Winkeltijdenwet geldende sluitingstijd van 22.00 uur. 

Jerrycan

Daarnaast hebben zich incidenten in de belwinkel voorgedaan. Zo is de eigenaar van de belwinkel aangehouden naar aanleiding van een melding dat een persoon een meisje achterna heeft gezeten met een jerrycan. De eigenaar wordt er van verdacht het meisje in brand te willen hebben steken.

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), kan een publiek toegankelijk lokaal worden gesloten als zich in dat lokaal feiten en omstandigheden hebben voorgedaan die de vrees wettigen dat het geopend blijven van de inrichting ernstig gevaar voor de openbare orde oplevert.

Gelet op de ernst van de feiten heeft de burgemeester besloten de belwinkel per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten wegens ernstig gevaar voor de openbare orde.

Provincie: