zaterdag, 31. oktober 2015 - 10:08 Update: 31-10-2015 21:59

Passagiersvliegtuig met 224 inzittenden crasht in Sinaïwoestijn

Russisch passagiersvliegtuig crahst in Egyptische woestijn
Foto: SXC
Caïro

In Egypte, in de Sinaïwoestijn, is een passagiersvliegtuig van de Russische maatschappij Kogalimavia neergestort. Het gaat om een Airbus A-321.

De Egyptische premier Sherif Ismail heeft bevestigd dat het vliegtuig is gecrasht. Aan boord waren volgens de Russische luchtvaartautoriteiten 217 passagiers en 7 bemanningsleden. Naar verluidt allemaal Russen. Kort nadat de Airbus A-321 vanuit  Sharm-al-Sheikh  was opgestegen, verloor de Egyptische verkeersleiding alle contact met het toestel. Dit melden verschillende media zaterdag.

De Egyptische Veiligheidsdiensten melden dat er geen aanwijzingen zijn dat het vliegtuig is neergeschoten door terroristen, zo heeft persbureau Reuters laten weten. En de Egyptische piloot Ayman-el-Mokaden, die het onderzoek leidt, heeft tegen de lokale nieuwssite AhramOnline gezegd, dat de oorzaak van het neerstorten een technisch defect is.

Russische media melden dat de piloot van het gecrashte vliegtuig, kort voordat het vliegtuig van de radar verdween, toestemming heeft gevraagd om de landen. Dit wordt door Mokaden bevestigd. Het toestel  was onderweg naar Sint-Petersburg. Egypte heeft 45 ambulances gestuurd naar de rampplek. Eerder werd gesteld dat er waarschijnlijk geen overlevenden zijn, maar reddingswerkers zouden nu stemmen hebben gehoord uit het wrak.