maandag, 16. november 2015 - 7:58 Update: 16-11-2015 17:56

Cruijff: 'kern van mijn visie wordt niet binnen Ajax uitgevoerd'

Johan Cruijff stopt als adviseur bij Ajax
Foto: Frank van den Berg
Amsterdam

In zijn exclusieve column voor De Telegraaf/Telesport schrijft Johan Cruijff maandag: 'Ik stop ermee'. De oud-voetballer stopt als adviseur bij Ajax.

Cruijff vindt dat zijn visie bij de club niet wordt uitgevoerd. In zijn column schrijft hij: 'Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd. Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee.'

Johan Cruijff komt met deze beslissing een week na het gedwongen vertrek afscheid van Wim Jonk als hoofd van de jeugdopleiding. Het hervormen van de jeugdopleiding was de kern van het Cruijff-plan. Afgelopen donderdag liet Cruijff al weten dat er met Jonks afscheid een bom was gelegd onder de samenwerking.

Over de gang van zaken bij Ajax schrijft Cruijff: 'Natuurlijk is dit een hard gelag. Ik ben nu eenmaal geen bestuurder en had goede hoop dat de boel bij een paar ervaren bestuurders in goede handen zou zijn. Dat die ook de voetballers, die net als ik niet vertrouwd zijn met vergaderen, besturen en noem maar op, zouden helpen en begeleiden.'

In het stuk uit Cruijff kritiek op vrijwel alle bestuurders bij Ajax. Volgens hem heeft de net vertrokken voorzitter van de raad van commissarissen, Hans Wijers, gefaald, maar hij is ook teleurgesteld in diens opvolger Leo van Wijk, omdat Van Wijk "het tegenovergestelde" heeft gedaan van de aanbevelingen van Tscheu La Ling, die een lijvig rapport opstelde over de technische leiding bij Ajax.

Categorie:
Tag(s):