maandag, 16. november 2015 - 9:05 Update: 16-11-2015 12:55

Franse premier Valls: 'We moeten nog lang met dreiging leven'

Premier Frankrijk: 'Terroristen kunnen zo weer toeslaan'
Foto: Screenshot Youtube / Washington Post
Parijs

De Franse premier Manuel Valls heeft maandag tegenover de Franse radiozender RTL laten weten dat de Franse regering op de hoogte was, dat er aanslagen werden voorbereid. Volgens hem worden meer aanslagen voorbereid, ook in de rest van Europa. Dit schrijft de Volkskrant maandag.

Valls tegen de radiozender RTL: 'Terroristen kunnen weer toeslaan, in de komende dagen of in de komende weken, we moeten nog lang met deze dreiging leven. We moeten erop voorbereid zijn dat er meer aanslagen komen. Die worden beraamd in Frankrijk en in andere landen van Europa'.

Op dit moment is er een klopjacht gaande op één van de verdachten van de aanslagen van vrijdag in Parijs. De Franse premier denkt dat die aanslagen in Syrië zijn gepland en voorbereid. Verder bevestigt hij dat de Franse politie in de afgelopen nacht in meerdere steden invallen heeft gedaan. Onder meer in Toulouse, Grenoble, Jeumont en de Parijse voorstad Bobyny.  Valls zei dat sinds afgelopen zomer de Franse inlichtingendiensten al meerder aanslagen hebben weten te voorkomen.

Lees alles over:
Categorie: