maandag, 23. november 2015 - 12:32

Johan Cruijff: Positieve energie door reacties in mijn lichaam gaan zitten

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Johan Cruijff maakt stapjes in zijn strijd tegen longkanker. "De positieve energie, die ik heb ontvangen uit alle reacties, is echt in mijn lichaam gaan zitten."

Dat vertelt de beste Nederlandse speler aller tijden in zijn maandagcolumn in De Telegraaf. Buiten de problemen binnen de organisatie van Ajax spreekt Cruijff ook over zijn ziekte, die vorige maand werd geopenbaard. "Er is één dokter die mij behandelt en in direct contact staat met experts in Amsterdam en Londen. Hij heeft ook de korte lijn met een oncoloog die gespecialiseerd is in alternatieve geneeskunde."

Vitaminen en medicijnen

"Die kan bepalen wat het spul, dat er bij mij ingaat, allemaal kapotmaakt en welke vitaminen en medicijnen er nodig zijn om de schade te repareren. Voornamelijk op basis van vitaminen en fruit. Dan is er de huisarts die mij voortdurend checkt en nog een dokter die als coördinator van alle artsen fungeert. Hij vertaalt weer al hun bevindingen naar mij toe."

"Zo staat met een paar goede mensen de organisatie rond mijn probleem als een huis." Over de exacte ernst van de longkanker en de hoop op volledige genezing, heeft Cruijff zich nog steeds niet uitgesproken.

Categorie: