woensdag, 4. maart 2015 - 17:36 Update: 04-03-2015 19:14

Blokker schrapt minder banen

Blokker belooft aantal ontslagen met 50 te verlagen
Foto: Blokker
Amsterdam

Blokker heeft tegenover vakbond FNV Handel woensdag beloofd het aantal ontslagen met 10% te verlagen. 'Dit houdt in dat ongeveer 50 werknemers hun baan toch kunnen behouden', meldt de FNV woensdag.

Woensdag heeft de vakbond voor de derde keer onderhandeld met de directie van Blokker over de aankondiging van Blokker om honderden medewerkers te ontslaan. FNV eiste twee weken geleden een vermindering van het aantal ontslagen. Blokker heeft nu toegezegd het aantal ontslagen te verminderen met ruim 10 procent, waardoor ongeveer 50 medewerkers hun baan toch kunnen behouden. Het is nog niet duidelijk welke medewerkers het betreft.

Vaste krachten de dupe

Heikel punt in het overleg met Blokker blijft dat het bedrijf meer personeel met flexibele contracten met flexibele werktijden wil. Dit betekent dat voornamelijk de vaste krachten met vaste werktijden op straat komen te staan, terwijl er juist nog tijdelijke en flexibele krachten geworven worden. 

Dit vindt FNV Handel onbegrijpelijk. De vaste krachten zijn de groep die voor hun levensonderhoud afhankelijk is van het vaste dienstverband bij Blokker. FNV Handel vindt dat iemand recht heeft op een échte baan waarvan hij of zij fatsoenlijk van rond kan komen.

Provincie:
Tag(s):