maandag, 12. januari 2015 - 7:49 Update: 12-01-2015 22:14

Couturier Frans Molenaar (74) in ziekenhuis overleden na val van trap

Modeontwerper Frans Molenaar overleden
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Modeontwerper Frans Molenaar is vrijdagmiddag overleden aan de gevolgen van een val van de trap. Dit heeft zijn persoonlijk assistent tegenover de Telegraaf bevestigd.

De 74-jarige Molenaar miste vorige maand kort voor Kerst een trede en viel van de trap. Hij brak daarbij een ribben en een middenvoetsbeentje. Maar waarschijnlijk heeft hij daarnaast nog meer kwetsuren opgelopen, zo meldt de krant.

De topcouturier werd daarop in het VU-ziekenhuis opgenomen. In het ziekenhuis verslechterde zijn toestand. Zijn assistent verklaart tegenover de krant: 'Hij was er ernstiger aan toe dan we met de buitenwereld hebben gecommuniceerd. Details wil ik niet geven, dat heb ik zo met de familie afgesproken. Maar Frans is overleden aan de gevolgen van die val. Dat is ook wat het ziekenhuis ons heeft verteld.'

Frans Molenaar zou in mei 75 jaar zijn geworden. Hij was druk bezig met het voorbereiden van zijn honderdste collectie die hij een paar maanden daarvoor zou presenteren. De couturier was een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Hij ontwierp behalve mode ook glaswerk, fietsen, brillen, auto's, een verflijn en urnen. Ook had hij een eigen mannenparfum. In 2003 ontving hij de Max Heijmans-ring, een oeuvreprijs die eens in de twee jaar wordt toegekend.

Provincie: