maandag, 13. april 2015 - 11:02 Update: 13-04-2015 11:18

Cruijff: 'Alle reuring is langs me heen gegaan'

Cruijff: 'Alle reuring is langs me heen gegaan'
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal - BlikopNieuws) Johan Cruijff bagatelliseert de interne onrust binnen Ajax. De afgelopen weken ontstond er een verwijdering tussen de technische staf van de hoofdmacht en de verantwoordelijken binnen de jeugdopleiding.

"Ik maak me er eerlijk gezegd niet zo druk om. Eerst de feiten goed op een rij zetten en dan beslissen we hoe de volgende stap het beste kan worden gezet", laat Cruijff optekenen in zijn column in De Telegraaf. "Alle reuring is langs me heen gegaan, omdat ik de afgelopen tien dagen in Tanzania en Zanzibar zat."

Cruijff laat weten dat er steeds meer zelfopgeleide spelers doorbreken in het eerste elftal en dat stemt hem tevreden. De kwaliteit neemt volgens hem ook toe en dan mag er best wat meer respect voor de prestaties en de verbeterde opleiding zijn.

Om een vervolgstap te maken, zal iedereen zich echter ondergeschikt moeten maken. Inleveren en iets van een ander overnemen hoort daar ook bij. Met andere woorden, een betere balans tussen talenten laten doorstromen en tegelijkertijd gerichte aankopen doen, die Ajax direct beter maken.

"Met dat vacuüm zit Ajax nu nog en zal er samen aan de oplossing moeten worden gewerkt. Het is duidelijk dat de opleiding en het A-elftal dichter naar elkaar toe gaan groeien. Dat wordt nog een pittige klus, omdat naarmate de kwaliteit van de eigen kweek toeneemt het steeds moeilijker wordt om op maat in te kopen. Dus iemand te halen die anderen meteen beter maakt en iets aan het jonge team toevoegt."

Categorie:
Tag(s):