vrijdag, 24. april 2015 - 13:02 Update: 24-04-2015 19:23

De in zijn cel overleden Lau G. pleegde zelfmoord

'Lau G. dood gevonden in cel'
Foto: Archief EHF
Vught

De donderdag tot levenslang veroordeelde Lau G. , voor de dubbele moord in Venray, is vannacht dood gevonden in zijn cel van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft inmiddels bevestigd dat G. zelfmoord heeft gepleegd. Volgens bronnen heeft hij een overdosis pillen ingenomen, die hij al enige tijd in zijn cel bewaard zou hebben. Volgens die zelfde bronnen lag er in zijn cel ook een afscheidsbrief. Dit melden verschillende media vrijdag.

G. hoorde gisteren in de rechtbank dat hij tot levenslang veroordeeld was voor de moord op Karim Fourkour en Fouad Bendella. Beide werden om het leven gebracht door G. nadat zij betrapt waren bij het rippen van een hennepplantage.

Beide mannen werden met een nekschot om het leven gebracht. Hierna werden zij begraven. Geert G. heeft Lau geholpen bij het laten verdwijnen van de lichamen. Pas acht jaar later legt G. een verklaring af bij de politie en werden de lichamen van de twee mannen gevonden.

De inspectie Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar de dood van Lau G.  Het vermoeden bestaat dat G. zelfmoord heeft gepleegd. 

Provincie: