maandag, 16. maart 2015 - 11:34 Update: 16-03-2015 19:57

Drone in handbagage mogelijk oorzaak brand in vliegtuig Krabbé en Den Blijker

Brand KLM
Foto: Screenshot Youtube
Amstelveen

Zondag heeft in een KLM-toestel een brandje gewoed. In het toestel een Boeing 777 van Schiphol naar Bangkok bevonden zich onder de 321 passagiers ook de tv-kok Herman den Blijker en RTL4-coryfee Martijn Krabbé.

De brand brak uit vlak na de landing van KL875 in de Thaise hoofdstad Bangkok. Uit één van de bagagecompartimenten in het passagiergedeelte kwam rook.

Dankzij het koelbloedige optreden van het cabinepersoneel was het brandje met behulp van een handblusser snel onder controle. De brand is vermoedelijk de oorzaak van oververhitting van een Lithium-ionaccu van een drone. Deze minihelikopter was door de Nederlandse cameraploeg als handbagage meegenomen voor luchtopnames in Cambodja.  

Tijdens het incident brak geen paniek uit, aldus de Blijker in het AD. Een enkele passagier klaagde over benauwdheid door de rook die was vrijgekomen. Herman den Blijker, Martijn Krabbé en de cameraploeg hebben hun reis inmiddels weer voorgezet naar Cambodja voor hun nieuwe culinaire reisprogramma 'Op De Proef Gesteld'.

Het nieuws dat zondag zich afspeelde is inmiddels wereldnieuws geworden. Internationale media zoals Daily Mail besteden aandacht aan het incident. 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):