zaterdag, 24. januari 2015 - 21:05 Update: 24-01-2015 21:12

Effectief PSV sluw langs Cambuur Leeuwarden

Effectief PSV sluw langs Cambuur Leeuwarden
Foto: Archief FBF

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) PSV kan met een gerust hart aanschouwen hoe concurrenten Ajax en Feyenoord elkaar zondagmiddag (12:30 uur) het leven zuur gaan maken

Op bezoek bij Cambuur Leeuwarden werd een 1-2 zege behaald. Eenvoudig ging dat echter allerminst. De Friezen waren bij vlagen de bovenliggende partij.

PSV begon in de vertrouwde opstelling aan de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Trainer Phillip Cocu greep terug op de ploeg die vorige week een benauwde 0-1 zege boekte op Vitesse. Midweeks werd PSV met vijf andere spelers in de ploeg door Roda JC uitgeschakeld in de beker. Vandaag keerden Jeroen Zoet, Santiago Arias, Karim Rekik, Adam Maher en Luciano Narsingh terug in de basis. Bovendien zat Oscar Hiljemark na lang blessureleed voor het eerst weer bij de selectie.

Bij Cambuur Leeuwarden had Furdjel Narsingh, de broer van PSV'er Luciano Narsingh, een basisplaats. Huurling Sinan Bytyqi van Manchester City verscheen ook aan de aftrap. Met die spelers op het veld manoeuvreerde Cambuur Leeuwarden zich al in de vierde minuut in gevaarlijke positie. Sander van der Streek omspeelde Arias, maar speelde de diepgaande Bytyqi te hard aan. Afgezien van wat speldenprikjes van PSV kreeg Cambuur Leeuwarden de beste kansen. Bartholomew Ogbeche schoot een voorzet van Marlon Pereira net naast, iets wat Bytyqi herhaalde toen Narsingh hem bediende. Cambuur Leeuwarden domineerde, terwijl PSV vooral loerde op de counter.

PSV slaagde er nog in de eerste helft in om aan de leiding te komen. Uit een teruggekomen corner bracht Jetro Willems de bal opnieuw voor het doel van Leonard Nienhuis. Georginio Wijnaldum kopte de bal in het net bij de tweede paal, de eerste echte mogelijkheid voor PSV: 0-1. Cambuur Leeuwarden zocht met een dubbel gevoel de kleedkamer op. De brigade van trainer Henk de Jong was beter, maar kreeg desondanks de deksel op de neus. PSV werd gevaarlijk vanuit dode spelmomenten, bleek uit het doelpunt en uit een kopkans van Luuk de Jong uit een hoekschop.

De openingsfase van de tweede helft kende een onveranderd spelbeeld. Het publiek ging achter Cambuur Leeuwarden staan en dat was merkbaar op het veld. Daniël de Ridder kwam naar binnen om met zijn rechtervoet te kunnen schieten. Zijn schot werd geblokt. Halverwege de tweede helft kreeg PSV een kans via De Jong. Een indraaiende bal vanaf rechts door Willems werd gemist door Etiënne Reijnen. De Jong was te laconiek, waardoor Nienhuis kon ingrijpen. Het wachten was op een offensief van Cambuur Leeuwarden. Na een kopkans van Van der Streek uit een corner van De Ridder gebeurde echter waar niemand rekening mee hield: PSV kwam op 0-2. Memphis Depay kopte de bal over een matig optredende Nienhuis, die al dan niet weggleed. Arias bediende de sterspeler.

Het doelpunt van De Ridder vanuit een vrije trap bracht de spanning nog wel terug, maar het mocht niet baten. PSV hield de 1-2 tussenstand vast tot het eindsignaal en geniet nu een voorsprong van zeven punten op runner-up Ajax. Nummer drie Feyenoord staat vijftien punten lager.

Categorie:
Tag(s):