donderdag, 7. mei 2015 - 15:40

Gemeente Hoorn keurt geweld Ben Saunders af

Gemeente Hoorn keurt geweld Ben Saunders af
Foto: fbf archief
Hoorn

De gemeente Hoorn openlijk de mishandeling van een verkeersregelaar door Ben Saunders af. ‘Nota bene op Bevrijdingsdag werd op het Kerkplein in Hoorn geweld gebruikt tegen een verkeersregelaar die het mede mogelijk maakte om onze vrijheid te vieren’, aldus de gemeente.

Op 5 mei kreeg de vader van Ben Saunders onenigheid met een verkeersregelaar. Hierbij werd de verkeersregelaar fysiek aangevallen door Saunders. Zoon Ben Saunders zag het tumult gebeuren en deed er nog een schepje boven op door de verkeersregelaar tegen de grond te slaan. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

In een statement laat de gemeente Hoorn weten; ‘Gezien de grote beroering en onrust die dit incident in onze stad teweeg heeft gebracht, hebben alle partijen en raadsleden van de gemeente Hoorn de behoefte duidelijk te maken dat ieder geweld tegen (burger)hulpverleners volstrekt onaanvaardbaar is en dat niemand in onze stad zich boven de wet kan wanen. Onze vrijheid wijkt niet voor geweld of de dreiging daarmee.’