dinsdag, 20. januari 2015 - 14:26 Update: 20-01-2015 17:43

OM: 5,5 jaar gevangenisstraf voor doden baby

OM eist 5,5 jaar gevangenisstraf voor doden baby
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Almelo

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf en een half jaar geëist tegen een 23-jarige man uit Almelo voor doodslag op zijn 5 maanden oude zoon in mei 2014.

Strafmaat

De vader heeft verklaringen afgelegd over wat er gebeurd zou zijn, maar tijdens de zitting bleef hij erbij dat het kind van de bank gevallen was. Uit de aard van het letsel dat bij de baby is vastgesteld, blijkt echter dat er sprake moet zijn geweest van heftig geweld. Uit een reconstructie van de gebeurtenissen van die middag in een tijdlijn, blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat de verdachte dit geweld moet hebben uitgeoefend. De officier van justitie acht bewezen dat verdachte het kind heeft geschud en gegooid, of in ieder geval enige vorm van zeer opzettelijk geweld heeft gebruikt, waardoor het kind is komen te overlijden. 

Het accent ligt in deze zaak op ernst van het feit, waardoor een forse straf op zijn plaats is. De officier van justitie houdt rekening met de door deskundigen geconstateerde verminderde toerekeningsvatbaarheid van verdachte.

Provincie:
Tag(s):