maandag, 2. maart 2015 - 8:53 Update: 02-03-2015 17:53

Oversteek Amstel door forenzen onderschat. Extra pont naar Uithoorn onderweg

Fietsers staan in lange file voor oversteek Amstel
Foto: fbf
Fietsers staan in lange file voor Uithoorn
Foto: Famke van den Berg
Uithoorn

In de Amstelhoek is maandagochtend een heuse file ontstaan van fietsers en bromfietsers.

Door renovatiewerkzaamheden aan de brug over de Amstel is de N196 maandagochtend afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd snelverkeer kan gewoon gebruik maken van de nieuwe weg de N201, maar fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen dat niet en moeten gebruik maken van een noodverbinding een pontje. De wachttijd bij het pontje was vanochtend tijdens de spits opgelopen tot zeker drie kwartier. Veel scholieren kwamen daardoor dan ook veel te laat op school.

'Verkeerd ingeschat'

Een medewerker van het pontje laat BlikopNieuws in een reactie weten dat de aannemer en provincie het aantal forenzen behoorlijk heeft onderschat. ''Wij kunnen per oversteek zo'n 25 voetgangers helpen. Maar de meesten komen met fiets of bromfiets waardoor we er niet meer dan 12 per oversteek kunnen meenemen''. Onbekend is nog of er maatregelen worden getroffen om de wachttijd te verkorten. Vanochtend was het nog droog. Maar als het regent is het geen pretje.  

De provincie laat in een reactie weten dat er een extra grote pont onderweg is voor bijstand. Ook vanmiddag staat in de tegenovergestelde richting van vanochtend weer lange rijen te wachten voor een oversteek van nog geen vijf minuten. 

Fietsers en voetgangers moeten tot zeker 8 maart gebruik maken van de pont om over de Amstel te komen. De pont die door de provincie is ingezet, lijkt ook niet geschikt voor het grote aanbod. 

 

Provincie:
Tag(s):