vrijdag, 20. maart 2015 - 16:30 Update: 20-03-2015 16:37

Reinier Haga Groep mag LangeLand Ziekenhuis van ACM overnemen

Reinier Haga Groep mag LangeLand Ziekenhuis van ACM overnemen
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer/Den Haag

De overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer door de Reinier Haga Groep met ziekenhuizen in Den Haag en Delft is door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedgekeurd. Dit meldt de ACM vrijdag.

De betrokken ziekenhuizen zeggen dat door de overname het ziekenhuis in Zoetermeer behouden blijft. Door de overname verandert er weinig in de concurrentie tussen de ziekenhuizen in Delft, Den Haag, Leidschendam en Zoetermeer. 

Als patiënten van het LangeLand Ziekenhuis kiezen voor een ander ziekenhuis, gaan ze eerder naar de ziekenhuizen van MCH-Bronovo dan naar de Reinier Haga Groep. Andersom gaan er nauwelijks patiënten van de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep in Den Haag en Delft naar het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. 

MCH-Bronovo is voor patiënten van beide ziekenhuizen het belangrijkste alternatief. Het LangeLand Ziekenhuis concurreert dus nauwelijks met de Reinier Haga Groep. Voor patiënten en verzekeraars blijft er ook na de overname voldoende keuze over in de omgeving, zoals de ziekenhuizen van MCH-Bronovo in Den Haag en Leidschendam en eventueel de ziekenhuizen in Leiden, Gouda en Rotterdam.