dinsdag, 17. februari 2015 - 11:36 Update: 17-02-2015 15:00

Taxichauffeurs gaan demonstreren tegen UberPOP

Uber nieuwe concurrent voor Taxi
Foto: Archief FBF
Utrecht

Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is Uber vanaf vandaag ook beschikbaar in Utrecht met de diensten UberBLACK en uberPOP.

UberBLACK biedt nette sedans voor een tarief dat tot 10% lager is dan reguliere taxi’s. En via uberPOP kan worden meegereden met particuliere autobezitters voor een tarief dat tot 60% goedkoper is dan reguliere taxi’s.

Uber nu in grootste steden in de Randstad

Met de uitbreiding naar Utrecht is Uber nu aanwezig in de belangrijkste Randsteden van Nederland. “We denken hiermee de Utrechters een belangrijke en welkome aanvulling op bestaande vervoersmogelijkheden te bieden,” aldus Niek van Leeuwen, directeur Benelux. Het is de volgende stap in de uiteindelijke missie om Uber gebruik toegankelijker en goedkoper te maken dan het bezit en onderhoud van een eigen auto. Door reizigers overal en altijd een veilig, comfortabel en betaalbaar alternatief te bieden wordt het mogelijk meer mensen met minder auto’s te vervoeren. Hierdoor kan autobezit in Nederland op termijn flink afnemen. Dit betekent minder files, minder milieuvervuiling en minder parkeerproblemen.

Protest door taxichauffeurs

Enkele honderden taxichauffeurs zullen woensdag naar het Malieveld in Den Haag gaan om te demonstreren tegen UberPOP. De chauffeurs komen uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit zijn de steden waar de Uberdiensten worden aangeboden. 

 

Provincie:
Tag(s):