donderdag, 29. januari 2015 - 18:30 Update: 29-01-2015 20:15

Tweede lichaam uit water gehaald bij zoektocht naar Urker kotter

Mogelijk lichaam opvarende gevonden van vermiste kotter
Foto: fbf archief

Bij de zoektocht naar de vermiste Urker kotter Z-85 Morgenster is in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk een tweede lichaam gevonden. Dat gebeurde aan het begin van de avond, zo meldt de Kustwacht donderdagavond op het Liveblog.

Het lichaam, dat door een Britse boot werd gevonden, wordt naar Frankrijk overgebracht voor identificatie. Daarnaast is er door een helikopter ook een reddingsvest aangetroffen, dat van de Z-85 afkomstig is. Een Franse reddingsboot haalde donderdagmiddag rond 16.30 uur in Het Kanaal ook al een stoffelijk overschot uit het water..

Hoewel de lichamen nog niet geïdentificeerd zijn, gaat men er vanuit dat het gaat om een opvarenden van de vermiste kotter Z-85 die sinds gisteren vermist wordt. .Aan boord waren twee mannen uit Urk, een Belg en een Portugees. Van de overige opvarenden ontbreekt nog ieder spoor.

Donderdagochtend hebben twee reddingsboten en een helikopter het zoeken naar de Z-85 hervat. Ook een vliegtuig van de Franse Kustwacht zocht mee en gaf speciale aandacht aan het gebied nabij Bologne-sur-Mer. Verder zochten ook twee Engelse overheidsschepen met sonarapparatuur en diverse viskotters naar de kotter..

Rond half twaalf werd er een leeg reddingsvlot van de kotter gevonden ter hoogte van Boulogne-sur-Mer. Vanwege de lage temperatuur van de zee denkt de kustwacht dat de opvarenden niet meer in leven zijn. 

Categorie:
Tag(s):