dinsdag, 3. maart 2015 - 18:09 Update: 03-03-2015 22:51

Van Rijn:PGB-problemen met nieuwe afspraken opgelost

PGB-problemen moeten met nieuwe afspraken zijn opgelost
Foto: RVD
Den Haag

Per Saldo en de Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) hebben de problemen met de uitbetalingen van het pgb-trekkingsrecht door de SVB in kaart gebracht en hebben daarover dinsdag met staatssecretaris Van Rijn gesproken.

In dit overleg is afgesproken dat bij het oplossen van problemen de budgethouder centraal staat. Die moet regie kunnen voeren op zijn pgb. Uiteraard moet iedere maandloner en ingediende declaratie op tijd worden betaald en als dat niet lukt moet er een voorziening (indien nodig een voorschot) zijn die tot een snelle betaling leidt. Continuïteit van zorg staat voorop. Voorkomen moet worden dat budgethouders, zorgverleners en kleinschalige zorgaanbieders in (financiële) problemen komen.

De uitbetalingen van het pgb-trekkingsrecht door de SVB waren op gang gekomen maar daarmee zijn de problemen niet voorbij. Teveel signalen kwamen binnen dat betaling nog niet zijn gelukt, budgethouders in onzekerheid verkeren over de hoogte van hun budget, omdat de zorgovereenkomst niet goed is verwerkt of omdat de gegevens opgenomen in het portal ‘mijnpgb’ niet kloppen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):