donderdag, 26. februari 2015 - 20:55 Update: 26-02-2015 23:52

Verkrachter neemt de benen na veroordeling door rechtbank

Politie zoekt vriend Michelle Mooij na veroordeling
Foto: Archief EHF
Alkmaar

De 31-jarige Ian A. heeft van de Alkmaarse rechtbank vier jaar gevangenisstraf gekregen voor het verkrachten, mishandelen en bedreigen van zijn voormalige vriendin Michelle Mooij.

De rechter oordeelde ook dat hij direct vastgezet moest worden. Maar toen de politie in Alkmaar naar de woning van Ian A. ging, bleek deze daar niet te zijn. Ook was hij niet in de woning van zijn ouders, zo melden verschillende media donderdag. Ian A. werd donderdag vrijgesproken van moord op zijn vriendin Michelle Mooij, maar schuldig bevonden aan verkrachting, mishandeling en bedreiging.

A. was niet bij de zitting aanwezig. Zijn familie denkt dat hij op de vlucht geslagen is, zo hebben zij aan RTV Noord-Holland laten weten.

Ian A.'s toenmalige 24-jarige vriendin Michelle werd op 17 januari 2010 hangend aan een koord in haar woning aangetroffen. A., die verslaafd was aan drank en drugs, werd vrijgesproken voor betrokkenheid bij de dood van Michelle omdat de precieze doodsoorzaak onduidelijk blijft. Het is wel bewezen dat A. zijn vriendin drie keer mishandelde en verkrachtte in de nacht dat ze stierf. Michelles familie is ervan overtuigd dat A. haar heeft vermoord.

Provincie:
Blik op 112: