woensdag, 29. april 2015 - 19:35

Vrouw opzettelijk mishandeld in opdracht van ex-partner

Vrouw opzettelijk mishandeld in opdracht van ex-partner
Foto: SXC
Breskens

De politie heeft vorige week drie mannen aangehouden, die betrokken zijn bij een mishandeling van een vrouw op 6 januari aan de Ghistelkerke in Brenskens.

In de late avond van dinsdag 6 januari jl. werd een 37-jarige vrouw op straat door twee mannen aangevallen en mishandeld. Ze raakte daarbij licht gewond.

Stalken

Uit een uitgebreid politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer al langere tijd door haar ex-partner, een 51-jarige man uit Middelburg werd gestalkt. De man werd op maandag 13 april aangehouden. Hij heeft twee mannen bereid gevonden de vrouw met de mishandeling angst aan te jagen. De mogelijkheid wordt nog onderzocht of hij ook opdracht heeft gegeven haar letsel toe te brengen.

Rechter-commissaris

Naast de ex-partner werd op woensdag 15 april een 51-jarige man uit Schoondijke aangehouden en op vrijdag 17 april een 23-jarige man uit Vlissingen. De mannen zijn ondertussen voor de rechter-commissaris geleid, die besloot de mannen langer vast te houden.

Bekentenis

Het onderzoek is nog niet afgerond. Een verdachte heeft een volledige bekentenis afgelegd, anderen worden nog verhoord. Het voorarrest van de drie verdachten is dinsdag 28 april met 90 dagen verlengd door de raadkamer van de rechtbank.

Provincie:
Blik op 112: